Ventilokonvektori

/Ventilokonvektori
Ventilokonvektori 2018-03-03T07:08:26+02:00

Što su ventilokonvektori?

Ventilokonvektori (eng. fan coil) se sastoje od izmjenjivača topline, ventilatora i filtra ugrađenih u jedno kućište. Izmjenjivač je pri tome izveden kao cijevni s lamelama (Cu-AI izmjenjivači) i unutar njega struji prijenosnik energije – voda. Ventilatorom se ostvaruje prisilno strujanje zraka iz prostorije preko izmjenjivačkih ploha, čime se zrak hladi ili grije, ovisno o tome struji li kroz izmjenjivač hladna ili topla voda.

Korištenjem u sustavu niskotemperaturne dizalice topline, ventilokonvektori učinkoviti su izvor bilo grijanja ili hlađenja. Kod planiranja ugradnje nužno je odabrati odgovarajući ventilokonvektor obzirom na željeni način ugradnje, predvidjeti odgovarajuće električne priključke kao i priključak za odvod kondenzata ukoliko isti koristimo za hlađenje.

Za regulaciju temperature koristimo termostate koji mogu biti od klasičnih mehaničkih do naprednih digitalnih s mogućnošću podešavanja automatskog uključivanja s različitim temperaturama prema vašim željama.
Uz ventilokonvektore preporučeno je ugraditi tzv., troputni ventil koji sprječava cirkulaciju medija kroz uređaj kada to nije potrebno čime se postižu značajne uštede u energiji.

Odjel klimatizacije PRO AUTOMATIKA ponudi ima kvalitetne i pouzdane ventilokovektore proizvođača AERMEC od kojih izdvajamo sljedeće modele:

 

AERMEC Omnia HL – Dizajnerski ventilokonvektor


Ovaj univerzalni dizajnerski ventilokonvektor često se koristi u stambenim prostorima a njegova prednost je univerzalna mogućnost ugradnje na pod ili strop. Posebno dizajniran ventilator i kadica odvoda omogućavaju znatno jednostavnije periodičko servisiranje. Napredan elektrostatski filter zraka standardna je oprema dok je isporuka moguća i uz PLASMACLUSTER filter za određene modele.

Preuzmite katalog (PDF)

 

AERMEC Omnia UL – Univerzalni ventilokonvektor za stambenu promjenu


Ovaj univerzalni ventilokonvektor često se koristi u stambenim prostorima a njegova prednost je univerzalna mogućnost ugradnje na pod ili strop. Posebno dizajniran ventilator i kadica odvoda omogućavaju znatno jednostavnije periodičko servisiranje. Napredan elektrostatski filter zraka standardna je oprema dok je isporuka moguća i uz PLASMACLUSTER filter za određene modele.

Preuzmite katalog (PDF)

 

AERMEC Omnia ULI – Univerzalni ventilokonvektor s inverterskim ventilatorom


Temeljen na Omnia UL modelu, ovaj ventilokovektor omogućava 50% uštede energije i bešuman rad koristeći inverter tehnologiju. Ventilokonvektori s inverter tehnologijom za grijanje i hlađenje opremljeni su tehnološki naprednim sustavom ventilatora s promjenjivim protokom zraka koji omogućava preciznu prilagodbu rada potrebnoj temperaturi zraka u vašem domu. Povećan komfor, gotovo bešuman rad i ušteda energije jamstvo su mudre investicije.

Preuzmite katalog (PDF)

 

AERMEC Omnia UL P – Univerzalni ventilokonvektor za skrivenu ugradnju


Ovaj univerzalni ventilokonvektor često se koristi u stambenim prostorima a njegova prednost je univerzalna mogućnost skrivene ugradnje u strop ili zid koristeći dodatak za skrivenu ugradnju CHU-L. Posebno dizajniran ventilator i kadica odvoda omogućavaju znatno jednostavnije periodičko servisiranje. Napredan elektrostatski filter zraka standardna je isporuka uz ovaj ventilokonvektor.

Preuzmite katalog (PDF)

 

AERMEC Omnia ULI P – Ventilokonvektor za skrivenu ugradnju s inverterskim ventilatorom


Ovaj univerzalni ventilokonvektor često se koristi u stambenim prostorima a njegova prednost je univerzalna mogućnost skrivene ugradnje u strop ili zid koristeći dodatak za skrivenu ugradnju CHU-L. Ventilokonvektori s inverter tehnologijom za grijanje i hlađenje opremljeni su tehnološki naprednim sustavom ventilatora s promjenjivim protokom zraka koji omogućava preciznu prilagodbu rada potrebnoj temperaturi zraka u vašem domu. Povećan komfor, gotovo bešuman rad i ušteda energije jamstvo su mudre investicije.

Preuzmite katalog (PDF)

 

AERMEC Omnia Radiant – Ventilokonvektor s isijavanjem topline poput radijatora


Ovaj ventilokonvektor za razliku od klasičnih može raditi i u režimu isijavanja, poput radijatora kao i prirodne konvekcije. Izrađuje se u varijanti s klasičnim ventilatorom ili s inverterskim sustavom. Ventilokonvektori s inverter tehnologijom za grijanje i hlađenje opremljeni su tehnološki naprednim sustavom ventilatora s promjenjivim protokom zraka koji omogućava preciznu prilagodbu rada potrebnoj temperaturi zraka u vašem domu. Povećan komfor, gotovo bešuman rad i ušteda energije jamstvo su mudre investicije.

Preuzmite katalog (PDF)

 

AERMEC FCL – Kazetni ventilokonvektori raspona 1900W do 11000W


Kazetni ventilokonvektori s četverostranim ispuhom zraka savršeni su za grijanje ili hlađenje poslovnih prostora. Modeli do 7,2kW zbog svojih kompaktnih dimenzija savršeno se uklapaju u tipski raster spuštenog stropa no svi modeli mogu se ugraditi potpuno vidljivo, podstropno uz zadržavanje visoke razine estetike koristeći oblogu FCLMC u RAL9010

Preuzmite katalog (PDF)

 

AERMEC FCLI – Kazetni ventilokonvektori s inverterskim ventilatorom


Kazetni ventilokonvektori s četverostranim ispuhom temeljeni na modelu FCL dostupni su u rasponu od 1900W do 11000W uz regulaciju protoka zraka 0-100%. Ventilokonvektori s inverter tehnologijom za grijanje i hlađenje opremljeni su tehnološki naprednim sustavom ventilatora s promjenjivim protokom zraka koji omogućava preciznu prilagodbu rada potrebnoj temperaturi zraka.

Preuzmite katalog (PDF)

 

AERMEC FCW – Klasični zidni ventilokonvektor kompaktnih dimenzija


Kompaktni zidni ventilokonvektor raspona snage hlađenja 1900W do 4000W savršen je izbor za stambene i manje uredske prostore. Uz vremenski program, bežični upravljač, podesiv smjer strujanja ovaj ventilokonvektor opremljen je i ventilatorom s tri brzine.
Preuzmite katalog (PDF)

AERMEC FCZ – Univezalni ventilokonvektor


Preuzmite katalog (PDF)

AERMEC FCZI – Univezalni ventilokonvektor s inverterskim ventilatorom


Preuzmite katalog (PDF)

AERMEC FCZ P – Kanalni ventilokonvektor za skrivenu ugradnju


Preuzmite katalog (PDF)

AERMEC FCZI P – Kanalni ventilokonvektor za skrivenu ugradnju s inverterskim ventilatorom


Preuzmite katalog (PDF)

 

AERMEC CHF / CHU L – Dodatak za ugradnju u zid


S ciljem uštede prostora i savršene estetike u ponudi imamo kućište za ugradnju ventilokonvektora u zid. Ovaj dodatak proizvodi se u dvije varijante odnosno CHF koji koristimo za montažu FCX-P , FCX-PV i FCXI-P ili CHU-L koji koristimo za ugradnju Omnia UL-P ventilokonvektora.

Preuzmite katalog (PDF)

 

Pošalji upit!

 

Kontaktirajte nas!    [recaptcha class:recaptchah]

    ×