A, A++, A+++, Što točno znače ove oznake?

/, Uncategorized/A, A++, A+++, Što točno znače ove oznake?

A, A++, A+++, Što točno znače ove oznake?

Od siječnja 2013. godine skala razreda energetske učinkovitosti A proširila se za razrede A+, A++ i A+++. Dodatno je kod klasifikacije uzeta u obzir i emisija buke (razina zvučne snage unutarnje i vanjske jedinice).

Kako izgleda naljepnica s podacima o energetskoj učinkovitosti?

Što znače pokazatelji SEER i SCOP?

Dosad su navođene samo vrijednosti EER (ocjena učinkovitosti u režimu hlađenja) i COP (ocjena učinkovitosti u režimu grijanja). Ove vrijednosti su se orijentirale isključivo na jednu jedinu točku. Kod novih pokazatelja SEER i SCOP definirano je više mjernih točaka koje sve utječu na klasifikaciju. „S“ znači „sezonski“.

Mjerne točke u području hlađenja:
Mjerne točke su predviđene na vanjskoj temperaturi od 20 °C, 25 °C, 30 °C i 35 °C. Za režim hlađenja klimatski podaci za Strasbourg uzeti su kao mjerodavni za cijelu Europu. S obzirom na tijek temperature, mjerne točke su različito ponderirane.

Mjerne točke u području grijanja:
Za režim grijanja nije izrađen temperaturni profil koji bi bio jedinstven za cijelu Europu. Provedena je podjela na tri klimatske zone: sjevernu, središnju i južnu Europu s različitim profilima opterećenja. Mjerne točke jedinstveno su predviđene kod vanjske temperature od 12 °C, 7 °C, 2 °C i –7°C.

Čemu tri klimatske zone za ocjenu učinkovitosti u režimu grijanja?

Klimatski uvjeti imaju velikog utjecaja na performanse klima-uređaja u režimu rada toplinske crpke. Zbog toga su unutar EU-a stvorene tri zone:

 

By | 2018-02-17T05:37:11+02:00 3 siječnja, 2018|Korisni Savjeti, Uncategorized|Komentari isključeni za A, A++, A+++, Što točno znače ove oznake?
Kontaktirajte nas!


X